Følg os på Facebook

Københavnerhistorier


Wonderful, wonderful Copenhagen… Således synger Danny Kaye i H.C. Andersenfilmen fra 1952.

Og København er pragtfuld. Den er kendt som tårnenes by og rigets hovedstad med Tivoli og den lille havfrue. Men København kan også meget, meget andet.

Med Københavnerhistorier tager jeg jer med ned under overfladen. Vi skal blandt andet høre om mange ukendte ting og sager: Fra toppen af tagene om skortensfejere og telefonkabellæggere og fra byens mange lejligheder om mystiske beboere, bl.a. alkymister og Mozarts enke, for derefter at bevæge os ned på gaden blandt borgerne, som løb, gik og spadserede op og ned ad gader, stræder, forsvunde smøger og gamle gyder. Her “trasker” vi med rundt blandt grådige handelsfolk, råbende fiskerkoner, flirtende flanører og drillende gadedrenge.

 

Vi skal også høre om vores første politimester, som nok var blevet fyret inden 24 timer, hvis han bestred den stilling i dag, ligesom vi skal høre, om dengang djævelen havde sin egen sparekasse, og om byens mange skyggesider blandt dens utallige fattige og skumle forbrydere.

Overstående er blot et lille udpluk at de mulige historier, man kan lægge øre til under mine beretninger. Det er en meget bred vifte, jeg kan åbne op for, og mange af dem er både morsomme og forbavsende anekdoter. Efter en sådan omgang Københavnerhistorier garanterer jeg, at du vil komme til at se noget anderledes på din by.

Kontakt mig for yderligere information