Følg os på Facebook

Spøgelseshistorier


De fleste børn elsker spøgelseshistorier.

Man skal naturligvis være varsom med de små og store poder. Som alle forældre ved, er der stor forskel på Per og Poul. Nogle kan tåle det hele, og andre lever sig utroligt meget ind i fortællingen og bliver hurtigt skræmt. Større børn kan klare det meste men ved mindre poder har jeg lige et par ting at nævne;

Som historiefortæller skal man tune sig ind på dem og være dér, hvor de er.

Jeg fortæller helst ikke spøgelseshistorier til børn under 7 år. Det kan simphelthen komme til at virke alt for voldsomt på dem.

Når det gælder det yngre publikum, starter jeg altid med sjove spøgelseshistorier. Det tager noget af ængstelsen, når det hele ender morsomt. Derfra arbejder jeg mig mod det mere uhyggelige men altid med øje for, hvad der sker blandt tilhørene.

Jeg arbejder helst med såkaldte sikkerhedszoner.

Det vil sige, at der er en voksen til stede i rummet, som de mest utrygge børn kan samle sig om. En anden mulighed er, at der sidder en voksen i et andet rum og foretager sig ting, der er helt nede på jorden, såsom at klippe og klistre med masser af lys tændt og radioen kørende, for intet er så trygt som hverdagen. Med den sidste løsning skal man ikke blive overrasket over, at børnene bevæger sig i pendulfart mellem fortællerrummet og hverdagsrummet. Godt nok er historien uhyggelig, men også fascinerende.

Ved et yngre publikum indgår jeg ofte en aftale ved begyndelsen af fortællingerne om, at de skal række en hånd i vejret, hvis de bliver for bange, så skruer jeg ned for uhyggen.

Afslutningen skal foretages ordenligt. Nogle gange er der brug for en snak om, hvorvidt spøgelser virkelig findes, og om historierne er rigtige og andre påtrængende spørgsmål. Det tager jeg mig tid til. Godt nok har det været en uhyggelig aften, men alle skal jo have det godt bagefter.

Børns verden er jo meget individuel, og ønsker du at leje mig som storyteller, er det nødvendigt, at vi får en telefonsamtale inden om alder og tryghed, lokalet, det skal foregå i, og eventuelle effekter m.m.

Kontakt mig for yderligere information.