Følg os på Facebook

Troldefortællinger


Eventyr har altid været en succes her i verden. Lige fra H.C. Andersen og Brøderne Grimm til Tolkien og Harry Potter. Tv-serier som Game of Thrones fortæller også alt om eventyrenes popularitet.

Inspirationen til de fleste af disse arter går langt tibage i tiden, til det man kalder for almuetro og folketro. I gamle dage “vidste” folk godt, at der boede en kæmpe i gravhøjen, at ellefolk var nogle farlige nogle, og at havfruer ikke altid var særligt søde. Man omgikkes dem, og resten af naturen, med stor respekt. Man kunne jo aldrig vide…

Mine troldefortællinger handler bestemt ikke kun om trolde, men også om mange af de underlige og vidunderlige væsner, som man kunne støde på, ofte om natten, ude i det ganske danske land.

Vi skal blandt andet høre om hvem, der ligger i søen og lurer og samtidigt kan gøre én verdensberømt, hvis man altså lige er heldig nok. Og spidse ører, når sjældne trolde fra det sydsjællandske kommer stønnende og prustende løbende gennem natten under stjernernes skær. Vi skal høre om vætten, som med tiden blev til nissen, og som ikke går af vejen for et rask slagsmål med andre nisser, og om hemmelige værnetegn og andre magiske midler til at holde væsnerne i skak.

Fortællingerne er oplagte til et publikum mellem 6 og 12 år. De er både lidt barske men også utroligt morsomme. Fortællingerne kan også arrangeres som en TROLDETUR. Er der lidt skov, en bakke og et vandhul i nærheden af, hvor I bor, er det oplagt at lave en lille vandring, hvor jeg på forskellige steder fortæller om hvem, der mon bor her og der. Naturligvis er det lige noget, vi skal have en snak om først.

Kontakt mig for yderligere information.