Om Weirdwalks

Torben T Frandsen Weirdwalks

 

 

Torben Trojaner Frandsen grundlægger af Weirdwalks fortæller…

Min far og min tante var formidable historiefortællere. Min far fik mig til at poppe grønne grise med alle sine beretninger om spøgelser og mysterier, som var gemt i hver en vognport… Ingen lille dreng har skreget så højt.

Min tante var ung og posh frisør i Berlins buldrende 1920’ere og -30’ere, inden hun stak af og rejste verden rundt hele to gange – længe før turismen.

Både min far og min tante kunne deres verdens-, Danmarks- og Københavnerhistorie og begge var formidable fortællere som berigede min barndoms blomstrende og farverige fantasi.

Så voksede jeg op, og som mange andre finder man sin passion. I over treogtredive år har jeg været storyteller, og i fjorten nationer har jeg indtil videre spredt historiens fortryllende beretninger. I efterhånden ret så mange år har jeg fortalt om København, københavnere og Københavns historie. Byens puls banker i mit hjerte, her har min sjæl sin ganske særlige gang, nemlig gang i gaden.

Hvorfor navnet Weirdwalks? Fordi jeg elsker alt det mærkværdige, skøre, skæve og krøllede. København er fuld af ekstra krydderi.

Hvorfor et logo med et anker? Navnet København stammer fra middelalderen: Køpmannæhafn, altså Købmændenes havn, men de fleste historikere mener, at før det hed byen sandsynligvis “kun” Havn.
I Knytlingesaga fra Island i slutningen af 1200-tallet berettes det, at Knud den Stores nevø, Svend Estridsen, i 1043 tabte et slag mod den daværende dansk-norske konge, Magnus den Gode. Efterfølgende stak Svend Estridsen halen mellem benene og smuttede til Sjælland, men Magnus den Gode fandt ham på hans skib ud fra det sted, som hed Hafnæ, altså Havn.
Måske, måske ikke, er her tale om København. Vi finder næppe ud af det, men under alle omstændigheder er en stor del af Københavns hjerte dens havn, og derfor har jeg valgt et anker som logo.

Københavns segl

 

Medlem af Københavns Byvandrerlaug

Historisk spisested: Det lille apotek

Historiske lokaler/mødested: Admiral Gjeddes Gaard

Erotic Copenhagen: DMasque

Anders Fallentin: Anfal

Fruentimmerture/ Kollega: Fruentimmerture

Graphic: Jan Gerner  Movie: Doxafilm

Web: Torben T Frandsen og Kristina Bendt/www.publi.dk